nedelja, 21. julij 2024

Nevarna razmerja

 

Kdaj pa je kakršnokoli razmerje varno, se sprašujem. Če gre zares, grejo odnosi, pa naj bo to med moškim in žensko, med dvema ženskama ali dvema moškima, postanejo čustva zelo poglobljena in ranljivost zelo velika. Vedno pa prihajamo v odnose s svojim nahrbtnikom preteklih doživetij, pričakovanji, projekcijami… Zaljubljenost je itak samo igra hormonov in iluzij. Je pa lepo. Ne ješ, ne spiš, nestrpno čakaš, sanjaš…

V odnosu skupnega življenja lahko pride do igre egov, kdo bo močnejši, kdo bo koga nadvladal, v zreli zvezi se je treba naučiti kompromisov, potrpežljivosti, modrosti. Če se ti zdi vredno. Če imaš “cojones” lahko slabo zvezo tudi zavržeš in greš sam naprej. Saj ni nič hiudega, če si sam in je to tvoja odločitev.

Kdaj pa postane razmerje nevarno ali bom rekla toksično? Kadar zajeda v tvojo tvarino, tvoje jedro in bistvo. Če te partner/ica energetsko izčrpava, ti jemlje pozitivne moči, ki jih potrebuješ za dviganje zavesti.

Če je posredi odvisnost od odnosov in te potrebuje zaradi potrjevanja lastnega manka. Tukaj mislim na narcise ali na ljudi, ki so v mladosti pretrpeli pomanjkanje ljubezni. Tem moraš biti zdravitelj in terapevt!! NO WAY! Nihče nima pravice, da to zahteva od tebe znotraj odnosa. Za to so terapevti, ki niso vpleteni v osebni odnos, za to obstaja osebna rast, do katere naj bi se povzpele razsvetljene osebe. Razrešiti in dvigniti se nad te toksične odnose. To je moj odgovor za varna razmerja. Srečevanje s sabo zadovoljnimi in realiziranimi individuumi, ki si lahko podarijo brezpogojno ljubezen, milino in mehkobo. 

 


 

 

Koliko odhajanj letos

Kako se množi občestvo velikih žensk tam, izza mavrice. Poslovila se je tudi Velika Anita Ogulin.  Koliko družinam na robu je pomagala, nesebično in tudi za ceno lastnega zdravja. Beda in nesreče ljudi v stiskah so zagotovo pustile sledi na njeni trpeči duši. V svetlobi bo doživela hvaležnost za vse dobro, kar je storila.

Vsem nam, ki smo preživeli raka, pa kličem, da moramo živeti naprej, naprej opravljati poslanstvo dobrega, tudi za te, ki so se poslovili in s katerimi bomo nekoč združeni v ”otokih svetlobe”.


 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar