torek, 13. avgust 2024

Opravičujemo se za pozen odgovor

 

    Najbrž ste že tudi vi kdaj prejeli tele znamenite besede uradnega organa, ki naj ga opere krivde za predolgo čakanje na njihov odgovor. Pred tem seveda prejmemo avtomatski odgovor, da se zahvaljujejo za našo pošto in da nam bodo odgovorili “v kratkem”.  Jaz sem na knjižnico 18. junija poslala ponudbo za predstavitev naše skupine Darivaya o metodah samozdravljenja, ki jih po našem mnenju v teh ponorelih časih izgorevanja za kapitaliste in bombandiranja farmacevtske industrije še kako potrebujemo. Opa, nič po svoje, ižanska knjižničarka je rekla, da naj najprej napišemo kratko ponudbo predstavitve, potem bo pa centralni “svet”, ”odbor” ali kakorkoli se že imenuje, sklepal o primernosti za javnost. Knjižnica je tak velik, okostenel mehanizem, v katerem so se enostavne operacije izposoje digitalizirale, čim pa gremo v kompleksnejše projekte, kot npr. Mesto bere ali organizacijo predstavitev, se pa zalomi.

    Zaposleni so zavarovani z zgoraj omenjeno avtomatsko obrambo. Če se kakšen jezni obiskovalec pritoži, pa zagotovo izvlečejo iz rokava “passe partout”, da so preobremenjeni, da jih je premalo itd. Če  se samo spomnim, kako so mene bombradirali v službi, če nisem “v kratkem” odgovorila na kakšen mail. Skoraj dvomesečni rok zagotovo ni kratek, zato dajem ižanski in centralni knjižnici eno veliko piko.  Legendarni Stare bi rekel: Fej vas bodi!


 

 

 

 

 

Marketinške pogruntavščine

    Kaj si kaj mislite o oglaševalskih zamislicah kreativcev, kot je geslo “Mu” za mlečne proozvode ali v zadnjem času “debilne reklame za Hofer (še posebej omizje reklame Ljubim žareka??). Odločno protestiram zaradi oglasa Jureta Zrneca za nižjo naročnino na pol za A1. Če misli, da je zloraba vadbe joge za banalno znižanje računOM telefonskega operaterja zabavna, se moti.  Eno je barvanje ograje v značilni slovenski tekmi s sosedom, ali pa hoja po strehi ob reklamiranju A1, drugo pa je vlogo guruja in joge na splošno takole zlorabiti za trganje računa na pol. Še en Fej za Zrneca oz. za A1.

    Olimpijske igre še kar odmevajo. Chapeau vsem sodelujočim, videli smo veliko veselja, pa tudi solz. Še enkrat čestitam Francozom za zaključno slovesnost. Dokazali so, da je tudi scena na stadionu lahko prefinjeno artistična. Kašna subtilna zamisel poslati zlatega moža na Zemljo iskati začetke olimpijskega duha ob napevih Apolonove arije, pri kateri pianist igra na navpičnem klavirju. Pa izredne plesne točke artistov na krogih, ki se na koncu združijo v olimpijske kroge. Spektakel za oči in dušo!

    V to idilo trešči holivudski duh, ko se Tom Cruise spusti z neba, da bo v Misiji nemogoče odpeljal olimpijsko zastavo v LA. Čisto drug spirit in feeling. Sicer pa velja, da je lepota v različnosti, a ne?

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar