sobota, 9. januar 2021

Za dober dnar vam prodamo tudi Sonce

 Bi rekli braća Eferol iz podjetja Majbert Pharm, ki so nam dobavili hitre kitajske teste. Pri tem pa se neizmerno zabavali že na Dunaju in potem v Mehiki, najbrž polni koke v nosu in z gogo girlsi na vsaki roki po 3. Ni treba imeti magisterija iz psihologije, da ti je jasno, kakšen profil nove jet society je to. S privatnim letalom se lahko prevažajo kamor koli, novca je dovolj za podkupovanje struktur, zanje družbena pravila glede korone ne veljajo, brata imata celo aplikacijo za organiziranje zabav, ki je, kot pravita, namenjena ameriškemu trgu. Ta bahava elita je še tako neumna, da na spletu objavlja slike dekadentnih zabav. Bravo dečki. In bravo naša uboga naivna država, ki jo nategne vsak, ki ima 5 minut časa. Se spomnite Bosanca, ki je nakazan denar za maske porabil za poplačilo svojih kazenskih dolgov? Tudi tokrat so kljub dvomljivi druščini akterjev zaupali papirjem in testov niso preverjali. Zdaj pa ugotavljajo, da  niso zanesljivi, da so paličice napačne itd. Še en dokaz, zakaj ima naša domovina obliko kure.


 Seznam iz moje podzavesti

Korona, potresi, protesti, goljufije, zlorabe, zdrahe, prepucavanje, naveličanost, gnev, nemoč, negotovost, žalost, utrujenost, depra, tema, zlo …

Kot dadaizem, kot pisanje iz podzavesti, če se osredotočim na slabo.

Nujno moram uravnovesit z dobrim: upanje, dobrota, hvaležnost, solidarnost, moč, pomoč, ključ od vrat diamanta, odgovori na vprašanja, zaupanje, vera,  pesem, ples, veselje, smeh, objem, svetloba, ljubezen …

Zapoznelo Bižičkovo darilo

Za kantami za smeti na Medvedovi cesti najdem tole zapoznelo Božičkovo darilo za nas človeštvo. Kako vem, da je Božičkovo? Ja, WC školjka ima rdeč pokrov. Božiček najbrž misli, da je to edino, kar si zasluži naša rasa kot priznanje za svoje rabote. Kot napravo za opravljanje osnovnih človekovih potreb. Sicer pa na to lahko gledamo tudi kot na umetniški artefakt, ki ga je že avantgardni umetnik Marcel Duchamp razstavil v galeriji kot umetniško delo.

 

Turbokapitalistična kletka

Se spomnite ene prvih računalniških iger Pac man, ko zlobni možiček jé druge možičke? Od zdaj imamo tudi mi podoben računalniški program. Možiček je za krmilom in nam sledi. Če prekoračiš rok, si onemogočen: GAME OVER. Če ne daš pravega črkovalnika:GAME OVER. Izračunava, množi, deli, odšteva, primerja. Če je rezultat negativen: GAME OVER. 


 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar