sreda, 8. september 2021

Peti jezdec Apokalipse

Ne vem, s kakšnim orožjem bo bojevana tretja svetovna vojna, toda vem s čim bo četrta… palicami in kamni, palicami in kamni! A. Einstein

Danes razmislek o veliki spremembi, ki prihaja. Ljudem zaradi koronice in njenih vplivov na psiho in denarnico odpovedujejo živci. Požgali so enoto za testiranje, vdrli v studio RTV, pljuvali po poslancih, premier svoj narod pošilja v Venezuelo in v Polje …

Napredne civilizacije so od nekdaj napovedovale konec oz. spremembo sveta. Pregovor Hopi Indijancev pravi: »Ko se bo na nebu prikazala modra zvezda Kachina (Kačina), bo nastal peti svet. To bo dan očiščenja. Prišel bo, ko bo modra zvezda Kachina plesala na trgu in odvrgla masko.«

Kachina je hopijsko ime za zvezdo Sirij, katere modra frekvenca napoveduje korenite spremembe in te se že dogajajo na globalni ravni zavesti. Indijanske prerokbe ne govorijo o koncu, temveč o spremembi sveta, kakršnega poznamo in začetku novega zemeljskega cikla. Indijanski šamani opozarjajo belega človeka, naj prisluhne njihovim opozorilom, preden bo prepozno. Pozivajo k dolžnemu strahospoštovanju, ki ga mora človek izkazovati naravi in bližnjim. Napovedujejo čas velikega čiščenja, njegova znamenja pa naj bi bila že tu.

Epidemije, razne katastrofe, poplave in potresi napovedujejo dan, ko se bo pojavil Veliki duh in spremenil obličje Zemlje.

Tudi knjige o Anastaziji govorijo o vračanju k naravi, samozadostnem poljedelstvu, skromnosti v vseh pogledih. Zamislite si samo, da nekega dne zmanjka elektrike: nič več interneta, TV-ja, polnjenja GSM, električnih  blagajn v trgovini, alarmov po bankah in hišah bogatunov?? … Zvečer bi sedeli okoli ognja in si pripovedovali o časih, ko smo vse dneve presedeli pred compi in drajsali po telefonskih ekranih, zvečer pa smo si ogledali kakšnega Barnabyja in mu pomagali razvozlati razne homicide.

Anastazija živi v gozdu popolnoma sama, nima bivališča, skoraj ne nosi obleke in si ne dela zalog hrane. Je potomka ljudi, ki so živeli tu že tisočletja v dobesedno drugi civilizaciji. Ohranili so se do današnjih dni zaradi, po mojem mnenju, modrejše odločitve. Njihovo prisotnost v Tajgi je mogoče določiti le s tem, da je tak kraj bolj urejen, lepši, kakor na primer Anastazijina jasa. Tu se je rodila in je neločljiv del narave. Za razliko od znanih velikih puščavnikov se ni osamila v gozdu le za nekaj časa, rodila se je v tajgi in je le za kratek čas obiskala naš svet."

Anastazija nudi praktične, razumljive nasvete, kako lahko postopoma spet vzpostavimo stik z naravo, čeprav smo ujeti v, kakor mu pravi ona, umetni svet. Zato je pomembno, da rastline zasadimo z lastnimi rokami in ne s stroji. Rastline, zasajene z ljubeznijo, bodo vsebovale informacije o tem človeku in plodi bodo za tega človeka zdravilni.

***

Štrije jezdeci Apokalipse so že tu. Moj sošolec je napisal knjigo z naslovom Peti jezdec. Na zadnjo stran knjige je bistro nalepil malo ogledalce, v katerem bralec kot Petega jezdeca ugleda svojo podobo. Ti si torej Peti jezdec: Apokalipse ali Raja. Sam si izbiraš vrednote, kakovost odnosov, razmišljaš s svojo glavo in neguješ svoj vrt. Kot je rekel veliki Voltaire: Il faut cultiver notre jardin.

Če bo presahnil vir zunanje energije, bo moral svojo energijo in svetlobo pridelati vsak sam!


 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar