sreda, 10. avgust 2022

Dust in the wind

 

Vsi ljudje so prah, nekateri so zlat prah. Po čem se torej razlikujejo? Menim, da predvsem po svoji vibraciji, po svojim težnjah in željah. Eni se gibljejo zgolj v svetu materialnega. Ukvarjajo se z denarjem, novim  avtom in hišo, lepimi oblekami, pozirajo pred luksuznimi turističnimi kraji, zvesto sledijo političnimi ideologijami in prepričujejo ljudi, da imajo edino oni prav. Torej so usmerjeni v svoj ego in se ne zanimajo kaj dosti za druge. Morda jih potrebujejo le toliko, da jih ti potrdijo v njihovem sebstvu. Njihovo težišče je zunaj in ne znotraj sebe.

Drugi se zanimajo za duhovne zadeve, ki jih ne moreš kupiti z denarjem. Pomembna jim je pot dviganja zavesti, notranja disciplina, empatija in ljubezen. Ljubezen do bivanja, do vseh ljudi. Njihovo težišče je znotraj sebe, navzven pa je usmerjeno kot roka pomoči in podpore. To zahteva stalno skeniranje ega, ki kot kobra dviga glavo, saj nas ta svet uči, da se moramo postaviti zase in da je vsak središče svojega sveta.

Karte so razdeljene, od nas pa je odvisno, kako bomo igrali z njimi. Oziroma ali bomo prah iz pogorišča v peči materializma ali zvezdni prah.

Čas kislih kumaric

Žiga Turk v svojem blogu s kritiko sedanje vlade na siol.netu celo pravi, da je to čas skisanih kumaric. Citiram: »Skisani in pokvarjeni so tudi neosocialistični ukrepi, ki so tako izrabljeni, tako diskreditirani so, da iz kozarca zasmrdi, ko ga odpremo. Normalna gospodinja bi vsebino samo odnesla do najbližje straniščne školjke in potegnila vodo. Žal v državi že nimamo normalne gospodinje in skisane kumarice nam kažejo kot svežo bio- eko- zdravo vegansko hrano. To je naša dieta za naslednja štiri leta. Prej ali slej bo želodec povedal, česar nosu nismo verjeli

Kako se taka miselnost ujema z zgoraj navedenim prahom? Prav je, da imamo kritično miselnost in da pač zastopamo svoje mišljenje. Na tem končno sloni »svobodno« novinarstvo in blogerstvo. Bralci si pas pač sami ustvarijo svoje mnenje in komu bodo sledili, a ne?

Vam pa svetujem, da pazite, kaj boste pojedli in da se izogibate kozarcem s skisanimi kumaricami.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar