petek, 1. julij 2016

Dobre stvari so vedno dve


Najprej presunljiv film brazilskega fotografa Sebastião Salgada sol zemlje. Povezava do filma

Freska okrutnega sedanjega časa, ki ga zaznamujejo vojne, lakota, izgnanstva… Bil je povsod: v Ruandi, Bosni, Aziji, povsod  isto trpljenje ne glede na raso in versko prepričanje. Želi ozavestiti, strezniti, spremeniti… a je to le kaplja v morje.

Grozodejstva so se ga tako dotaknila, da je zbolel na duši in da nekaj časa sploh ni mogel več fotografirati. Uteho je zadnja leta našel v naravi. Zdaj se posveča okoljevarstvu in odkrivanju neokrnjenih kotičkov sveta, ki jih predstavlja v obsežnem fotografskem projektu, svojem »ljubezenskem pismu planetu«.

Kako ironično, človek kot krona stvarstva se je tako izneveril svojemu poslanstvu, da lahko verjamemo samo še Zemlji brez človeka.

Nato čisto drugačen film W.E., ki ga je režirala Madonna o ljubezenski romanci iz prejšnjega stoletja med kraljem Edvardom VIII in Američanko Wallis Simpson.  Je romanca uspela glede na velike žrtve obeh protagonistov? Film je strup za romantične duše, zlasti zaradi prekrasne glasbe poljskega skladatelja A. Korzeniowskega. Povezava do sound tracka
"Zelo ZA"


Ni komentarjev:

Objavite komentar