petek, 22. junij 2018

Kako sem uvozila lesnega črva iz Tajske

Pred kratkim sem že pisala o svoji ljubezni do ljubke lesene lutke Ostržka. Na Tajskem  obiščemo farmo kokosovih palm in med tipičnimi izdelki iz kokosovih lupin najdem tudi  - lesenega  Ostržka - marioneto z vodilom na vrvicah. Takoj se navdušim nad njim kljub Janovemu negodovanju nad tako raznorodnimi nakupi spominkov (Bude vseh oblik, uhani, majice, zdaj pa še Ostržek).... Tako lepo pripotujemo nazaj v Slovenijo z Budami, Ostržkom, začimbami, rutami itd. Ostržek gre na zid poleg drugega manjšega Ostržka, ki je pripotoval  z mano iz Barcelone. Vse lepo in prav. 
Pred tednom dni pa brišem prah pod Ostržkoma in pod tajskim zagledam kupček prahu. Ko bolje pogledam, vidim, da je v Ostržkovi nogi luknja in seveda tajski črv, ki se veselo prehranjuje s čevljem moje lutke. Kaj takega! Z Janom sva čez mejo pretihotapila tajskega lesnega črva! Če bo mutiral s slovenskim, mi lahko požrejo celotno leseno konstrukcijo. Zato smo se ga hitro polotili s sredstvom proti črvom in na srečo rešili Ostržku čeveljček. 
Boj za fantazijske junake nikoli ni končan!


Zgodovinski dogodki

Na prvem mestu bi vsekakor izpostavila srečanje med Kim Džong Unom in D. Trumpom. Seveda je bilo veliko hrupa za prazen nič, ker roki niso postavljeni. Sem se pa nasmejala nad novico, da je Kim prinesel svoje prenosno stranišče. Če bi njegove iztrebke ali urin nekdo odnesel na analizo, bi bilo mogoče ugotoviti, v kakšnem zdravstvenem stanju je severnokorejski voditelj, to pa je seveda strogo zaupen podatek. Joj, mogoče se pa boji, da bi lahko iz iztrebkov analizirali njegov IQ?


Nogomet - najpomembnejša postranska stvar

Nogometni privrženci so spet prišli na svoje. Na samem začetku so najbolj razočarali
Poljaki, Kolumbijci in Nemci. Naša preljuba soseda Hrvaška, je nabrisala veliko Argentino s 3:0. Mater jim, vse jim ratuje. Nas Slovence so peljali scat z arbitražnim sporazumom, ker je predvčerajšnjim odjeknila novica, da nas Evropska komisija ne bo podprla pri tožbah zoper neizvajanje tega sporazuma s strani Hrvaške. Podobno je bilo s teranom, pa z NLB... Samo zadost nesramen moraš biti in pičiti po svoje!





Ni komentarjev:

Objavite komentar