sreda, 8. maj 2019

Mešano na žaru


It's a boy!

Uau, zgodilo se je. Vojvodinja Meghan Markle je doma rodila dečka, zaenkrat brez imena (kar v Angliji sploh ni tako neverjetno). Novopečeni očka je izjavil, da je lep (najbrž po mamici) in kako so ženske neverjetne, da lahko storijo nekaj takega (namreč rojevajo, welcome to life, prince).

Angleži so ponoreli, si nazdravljali po ulicah in se veselili rojstva. Vedno me preseneti ta pripadnost kraljevi družini. Si predstavljate, da bi šli mi Slovenci na ceste proslavljat, ko se je Miranu Cerarju rodila hči Maja?
Še en primer patriotizma je nedavno kronanje kralja Rame X v Bangkoku. Na glavo si je poveznil 7-kilsko krono in 2 uri paradiral po mestu. A ja, prej se je pa še poročil s svojo nekdanjo varnostnico. Tako, da bo povsod varen, tudi v postelji … Tajci so drugi taki fanatiki, ki ljubijo svojo kraljevo družino. Po mestu imajo njihove slike v pozlačenih okvirih, pred katerimi vsak dan menjajo cvetje. Za blatenje kralja imajo posebni zakon – lex majestic, po katerem dobiš 15 let zapora?!


Pariško policijsko postajo napadle bolhe

Ni dovolj, da se mora pariška policija ubadati z rumenimi jopiči, zdaj so jih napadli še tile mali zahrbtni zajedavci. Pa to je sodni dan!

Francoska tiskovna policija je zapisala: „Nekateri pa so nehote in nevede bolhe prinesli še v svoje domove, kjer so se prav tako razširile. Bolhe so ugriznile celo nekaj otrok policistov. Tako ne gre več naprej.“ 


Probleme z živalmi ima tudi indijska policija. Potem ko so opice v zadnjih mesecih večkrat napadle obiskovalce Tadž Mahala, se je policija odločila z njimi "obračunati" ‒ skušala jih bo pregnati s  …FRAČAMI.
Navajam poročilo: V zadnjih nekaj mesecih so pri znamenitem belem mavzoleju opice večkrat napadle obiskovalce in jih poškodovale, med drugim dva Francoza, ki sta se ravno fotografirala, in turistko, ko je skušala nazaj dobiti svojo torbico. Opice so tudi ukradle torbico Kolumbijki, nazaj pa jo je dobila šele, ko so opice raztrgale vso gotovino.

Brez komentarja. Da ni to napoved, da bodo nekega dne živali zavladale nad človekom?


Hvala Hoferju!

Že nekaj časa se na TV oglasih in jumbo plakatih pojavljajo plešoči rdeči surovi zrezki, zarebrnice, piščančje nogice itd. Nisem sovražnica mesa, vendar ta pogled na mišice in vlakna se mi je blago rečeno zagnusil. Prehod na vegetarijanstvo načrtujem že nekaj let (naj mi bo oproščeno, ker pri tem nisem bila bolj odločna). A nikoli ni prepozno. To bom storila:
1.    zaradi ahimse, zaradi prečiščenih zaznav, v katerih ni zaužitih strahov živali pred smrtjo in antibiotikov
2.    zaradi zdravstvenih razlogov (stran s holesterolom in izboljšanje revmatizma).

Iz dnevnika z naslovom Kako sem postajala vegetarijanka:

Danes je peti dan izogibanja mesu in mesnim izdelkom. Imam kar skušnjave. Prikazujejo se mi zlato rumena bedrca in v mislih mi diši po čevapčičih z žara.

Stran, skušnjave!

Imam večjo potrebo po sladkorju, da se malo potolažim. Shit, vse je v glavi, si pravim.

Spomnim se na sodelavko, ki je v pomoč islamskemu partnerju začela z blagim ramadanom. Dajva, sestri, premagajva te prehranske skušnjave lačnega ega in se dvigniva na krilih duše, ki se ne hrani s kotletki in alkoholom, ampak s čisto kozmično svetlobo.

Joj, da ne bi slučajno postala pranojedka?
Nič bat, radikalizma nisem nikoli marala. 


 








Ni komentarjev:

Objavite komentar