petek, 16. julij 2021

Kaj se skriva v črnih očeh?

 

Tako. Vodo smo ubranili. Seveda je šlo za veliko več kot le za vodo. Po izražanju nasprotovanja na kolesih, smo končno dobili na voljo tudi zakonodajni instrument: referendum. Ljudje smo izrazili svoje nestrinjanje z obstoječo vlado oči čornije – JJ. Kar zgrozim se, ko zagledam te njegove preteče črne oči. Kako se s pribočniki višegrajske skupine šopiri pod krščanskimi podobami v Narodni galeriji. So čuvarji krščanskih vrednot pred grdimi in nemoralnimi geji in lezbijkami, ki kvarijo njihove edino pravilne družinske svetinje, ter pred tehnokracijo in večvrednostjo EU ter celotne zahodne Evrope. To je izključno Janšev osebni projekt, ki je ugrabil naš narod in govori v imenu vseh nas. Seveda maršal Twitto ni mogel skriti svojega presenečenja nad izidom referenduma in je v svojem lastnem slogu cinično twitnil, da BREZ DRAME in da vlada zato še ne bo odstopila. 


 

 

Glede glasovalnih igric v parlamentu, kdo bo imel večino, se mi pa vseeno zdi, da bi morala tudi opozicija preseči ideološke razlike in glasovati ZA, če gre za pomembne projekte, kot je npr. digitalizacija naše družbe. Pri vseh pametnih telefonih in ogromnem številu osebkov, ki vsak dan drajsajo po ekranih, smo še daleč od digitalizacije javne uprave in drugega javnega prostora.

Pred parlamentom je prišlo celo do fizičnih napadov poslancev (NSI in Jelinčiča), kar pa se mi ne zdi v redu. “Z ognjem in mečem” DA, z dostojanstvenim uporom DA, ne pa s fizičnim nasiljem, ki samo dokazuje, da je zmanjkalo drugih argumentov.

 

Iz politične scene pa v domače loge. Preživljam fazo intenzivne empatije. Čutim z vsemi: s trpečimi obrazi kolesarjev na Touru, pacienti Dobrega zdravnika, še celo z gospodinjskimi robotki, ki opravljajo to raboto (čeprav so temu namenjeni). Avtistični dobri zdravnik se mi zdi še posebej poučen glede človeških odnosov. Odstira naše najelementarnejše odzive, preden smo se naučili pretvarjati, hinavčiti, lagati. Njegove črne oči so za razliko zgoraj omenjenega igrive in iskrive, vedno pove, kar misli, brez olepšav, kar je seveda lahko tudi zelo moteče in boleče. Res je treba zaradi higiene odnosov biti iskren, vendar je vseeno potrebna taktnost.

Marjan Ogorevc v knjigi z naslovom Človek, kam greš? Takole opisuje čustva:

Telo namreč zaznava svet okoli sebe in ima čustva, katerih namen je, da nam pokažejo pravo smer. Če nas npr. nekaj, kar počnemo, čustveno boli, se moramo slej ko prej naučiti, da tega ne počnemo več, in se raje osredotočimo na tisto, kar nam prinaša radost”.

Se zavedam, da je prav da sočustvujem, vendar mora to biti uravnovešeno, da me ne meče iz ravnotežja. Sam sebi si najpomembnejši, smo pa VSI ENO. Pa krmari vmes, če znaš.

Naslednji teden grem sočustovat na morje k braća Hrvatom. Se že zelooo veselim morja! Zato over in out in se beremo po povratku

Ni komentarjev:

Objavite komentar