torek, 18. januar 2022

Komedija (tragedija) zmešnjav

V Šentjurju so cepili s fiziološko raztopino. Jaša  Jenull je dobil račun za postavitev ograje (ki je seveda ni naročil) na petkovih protestih in za varovanje policije (psi, konji in druge policijske storitve!?).

Pravi, da izstavljeni računi za prekrške znašajo že cca 15.000 EUR.!!

Kapo dol pred petkovimi protestniki, ki inovativno in konstruktivno vztrajajo že kar eno leto s svojimi protesti. 

Med njimi je tudi moj prijatelj, nekdanji lutkar, čigar papirnate domislice Protestivala lahko vidite po TV. 






Na politični sceni čakamo, kam bo priletel Golob. Janša pravi, da je kriv komunistični režim, da se ljudje ne cepijo. O madona, nič se ne spomnim, da bi Marx ali Lenin kaj govorila o nasprotovanju cepljenju. A se mogoče zato, ker smo se morali toliko časa podrejati režimu enoumja zdaj toliko bolj zavedamo, da lahko sami odločamo o svojem telesu? Ali pa smo mi Balkanci v primerjavi z jedrnimi evropskimi državami še vedno bolj zaplankani?

Ko že govorimo o nasprotnikih cepljenja, se me je dotaknila zgodba Novaka Đokoviča, v kateri se meša tako politika, nacionalizem, ideologija, šport, denar sponzorjev, junaštvo in žrtvovanje …

Ni mi všeč, da so Đokoviča zvabili na turnir s pomočjo izjeme od splošno veljavnih pravil o covidu 19. Ni mi pa tudi všeč, da je Nole mutil in spreminjal zgodbo o prebolelosti (je bil pozitiven, pa ni še vedel, se pojavljal v javnosti brez maske in kao v času ko bi moral biti v karanteni, ni mogel odreči intervjuja francoskemu novinarju).

Ker pa rada na stvari pogledam z vseh strani, sem si ogledala intervju z Noletom, ki ga močno priporočam, da si ustvarite sliko o njem kot osebnosti. Je visoko napredovano duhovno bitje, ki se ukvarja z jogo in reikijem, meditira in moli. Pripoveduje, kako se je na svoji poti boril s svojim egom in visokimi ambicijami. Ugotovil je, da se moraš z egom spoprijateljiti in delati skupaj z njim in ne proti njemu. Pravi, da ni bilo lahko na tej poti, da sta se z ženo dopolnjevala, da se zdaj učita od svojih otrok.

Pa mu vseeno včasih zadeve uidejo iz rok in impulzivno meče lopar, kadar mu ne gre na teniškem igrišču. Saj vemo: It ain’t over until it’s over. In osebna rast je stalno delo (Nema odmora, dok traje obnova, hihi)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar