sobota, 3. september 2022

Šport povezuje, politika pa ...

Noro, kako lahko ljudje stopijo skupaj kot eden, se navdušujejo in podpirajo naše športnike, kot smo lahko videli v Stožicah na svetovnem  prvenstvu v odbojki. A ne bi bilo dobro vso to pozitivno energijo uskladiščiti v zbiralnike in jo potem po potrebi uživati, kadar nam gre za nohte?

 

Kaj pa je v politiki tako toksičnega, da se nenehno razdvajamo na rdeče in bele oziroma vijolične in  godrlajsaste, na moške in ženske? V četrtek  sem si ogledala soočenje med Natašo P. Musar in Anžetom Logarjem. Meni se je zdelo, kot boj med hladnim, kar nekako možačastim ženskim umom, ki je kritičen in odvetniško verbalno natreniran. Na drugi strani je bil prijazen moški, ki je komuniciral bolj umirjeno in iz srca. Seveda je bil bolj medel in kot strankarski kandidat napadan zaradi svoje pripadnosti SDS. Koliko pa je predsedniška funkcija, ki je roko na srce bolj kot »oče naroda«, kot so nekoč rekli Kučanu, in je zastopnik vseh ljudi, odvisna od strankarske pripadnosti? Polagaš vence, podeljuješ jabolčka navdiha, stopaš po rdeči preprogi in predstavljaš državo navzven.

Pa ne pravim, da bom volila za Anžeta, hihi. Želim pa si čim več povezovanja in čim manj razdvajanja.

 

Vonjam prihajajočo jesen

Najavlja se tiho in blago, pretika se z meglicami, podarja nam zrele plodove. Tudi v mojem življenju prihaja obdobje plodov. Če sem prej bolj sprejemala, je zdaj prišla jesen in obdobje dajanja. Ker sta sprejemanje in dajanje krog iste energije. Želim si voditi jogo, za otroke, starejše in tiste vmes… Sharing! Svojo energijo in  modrost želim povezati še z dvema mojstricama in »svečenicama« za skupno dobro. Darja+Iva+ Maja smo Darivaya- center za uravnovešanje telesa, uma in duha. Prek joge, zvočnih kopeli in reiki zdravljenja bomo premagovale tèmo, ki se vse bolj spušča nad nas.

Ker tèma je! Štiriletnik je v Teksasu prišel v šolo z nabito pištolo! Odrasli se okoli jedrske elektrarne v Zaporožju igrajo ta pravo vojno, ki lahko ogrozi ves svet. Kako je mogoče, da ga ni mednarodnega organa, ki bi v takem primeru zapovedal prekinitev bojev?

Kot je dejal že Dr. Martin Luther King: »Tema ne more pregnati teme, le svetloba lahko stori to.

Sovraštvo ne more pregnati sovraštva, le ljubezen lahko stori to."


 

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar