sreda, 21. september 2022

Frdaman retrogradni Merkur in Alarmi zvonijo

Ni nujno, da je retrogradno gibanje planeta slabo. Si pa v vseeno oglejmo nazoren primer krize v komunikacijah in sami presodite, če je ta retrogradni Merkur ok al ni.

Oseba A se pripravlja na neko predstavitev. Čez vikend ji neha delat wifi in ima težave s tiskalnikom. Osebi B in C morata z avtobusom 19I priti v center Iga z dvema avtobusoma, ki odpeljeta v razmiku 25 minut, pa se zgodi, da prispeta skoraj istočasno?? Oseba D bi morala prevzeti ključe dvorane za predstavitev, vendar jih ni na dogovorjenem mestu. Pokliče uslužbenca, zadolženega za ključe, ki pa se ne javi. V bifeju dobi neka druga dva ključa, s katerima naj poskusi, če odpirata dvorano. S ključem za knjižnico oseba D vstopi v knjižnico in zazvoni alarm. Hitro zaklene vrata, na hodniku pa že utripajo luči in zvonijo alarmi.

Ji bo uspelo priti ven skozi vrata?

Bo obiskovalcem predstavitve uspelo priti noter?

O tem zgodba molči. Bo pa v zapisniku varnostnika pisalo, da je 20. septembra ob 17.38 oseba D zaradi zmešnjave s ključi pomotoma vstopila v knjižnico in sprožila alarm.

O zmešnjavi s ključi bi vedel kaj povedati Freud, težave na komunikacijah pa gre zagotovo pripisati Merkurju, ki je v grški mitologiji predstavljen kot krilati deček. Vlada zadevam v povezavi s komunikacijo, govorom in transportom. Poleg tega pa tudi trgovcem, posrednikom, tatovom in goljufom. 


 

Miha Mazzini, 250-kilogramska krsta in jedrska vojna

Vedno si z zanimanjem ogledam nedeljski intervju s Ksenijo Horvat. Svoja vprašanja vedno dobro pripravi za intervjuvanca. Gostje so včasih dolgovezni in dolgočasni, polni samih sebe… Ne pa Miha, ki je luciden, duhovit in nič naduvan. Po zastavljenem vprašanju se malo zamisli, potem pa začne z antropološkim in kritičnim odgovorom. Prijazno… posluša podvprašanja in se nanje odziva. Pravi, da mora biti,ko nastopa v Ameriki, duhovit in sproščen, v Franciji pa družbeno razsvetljen. V Sloveniji je pa lahko tak kot je, blagovna znamka Miha Mazzini.

Krsto s kraljico so po dolgem potovanju iz Škotske položili v grobnico. Hvala bogu, da nisem gledala niti 1 minute tega mega spektakla. Slišali sem edino za 250-kg krsto, obloženo s svincem, da se čim bolje ohranijo kot se reče »posmrtni ostanki«. Zdej že najbrž žurata z možem Filipom. Okoli njiju pa čebele, konji, lovski psi in sokoli …

Norec Putin je proglasil delno mobilizacijo za obrambo domovino pred »zlobnim« Zahodom. Zagrozil je,  da »če bo ogrožena ozemeljska celovitost Rusije, bomo uporabili vsa sredstva, ki so nam na voljo. To ni blef in dodal še, da morajo tisti, "ki nas želijo izsiljevati z jedrskim orožjem, vedeti, da se lahko veter obrne v njihovo smer." Brez komentarja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar