nedelja, 2. oktober 2022

Kastrirani slovenski očetje in koliko je Kelta v enem Slovencu

Kastrirani slovenski očetje

Jugosi imajo za očete alfa samce, ki so polni samih sebe, slovenski fantje pa kastrirane fotre. Za razliko od pravih muškarcev hodijo peš po svetu ali se vzpenjajo na Dhaulagiri… To so besede psihoanalitično neustrašnega psihiatra Vodeba v Oddaji Faktor, ko je analiziral poraz naših košarkarjev. Toliko porezanih »kurcev in jajc« še nisem slišala na TV. Poraz razlaga z dvomom v nezavednem in DNK slovenskih očetov. Na psihoanalizo se ne spoznam preveč, mi je pa vseeno všeč, da je komentator zagret in strasten. Ko naša košarkaška reprezentanca ne bo več imela treh biserov in seveda trenerja, ki sta ga vsaj 2 ta bisera  »kastrirala« , bomo videli, kaj bodo napravili naši fantje na naslednjem EP. Vseeno, z našimi košarkarji smo dihali kot eden. Smo pa ljudje pač taki, da ko zmagujejo, jih poveličujemo v nebo, ko pa izgubljajo se pa deremo: »Saj sem vedel, da boš zgrešil… Madona, a ne znaš dati koša? Kaj je s tabo dons Dončič, a si preveč kadil in kartal?«

 Jesenske otožnosti in branja

Deževje in sivina. Najprej deroča rjava voda Iška, čez nekaj dni vsa voda ponikne in hodimo po suhi strugi. Kakšna strašna tišina zaveje po dolini zaradi odsotnosti vode. Ne samo, da mi je nekdo ukradel poletje, zdaj mi je ukradel še vodo!!

Na srečo je zdaj, ko to pišem, po par dnevih močnega dežja reka spet nazaj in veselo poskakuje po skalah.

Drgač ogromno organizacije z Darivayo, pa zelo slab izplen. Vem, da moram biti potrpežljiva. V Miritinih kartah sem izžrebala karto s sliko žabe. 

Žaba s svojim regljanjem napoveduje vodo (no, to mi je zelo uspelo). Naučit se moram hvaležnosti, ključni besedi pa sta: mir obilja in obilje miru.

Na literarnem večeru z Ivanom Sivcem izvem, koliko narodnozavednih knjig je napisal, pa biografij naših velikih literarnih očetov. Priznam, da je naša narodna zavest precej nizka in da pri SDS, čeprav mi niso preveč blizu, to res znajo gojiti. Izvem, da je v DNK vsakega Slovenca 0,4 Kelta. Ko so se namreč Rimljani naselili v Emoni, so se srečali s Kelti. Seznanili so jih s pitjem vina in ti so bili tako navdušeni nad njim, da so za amforo vina prodajali svoje žene?! Kakšen sodoben pijanec bi svojo ženo prodal za precej manj, hihi.

Mazzini me navdušuje s knjigo Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje. Nisem vedela, da gre v tak čarobni realizem, ki reže do srca. Kako na primer izkoristiti svojega temnopoltega vnuka, ga obleči v stare cunje in ga fotkati kot begunca na prelazu zasneženih gora, da dobiš evropska sredstva, s katerimi bi si obubožana vas opomogla od nasedle investicije trgovinskega centra.??


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar