nedelja, 12. januar 2020

ZUNAJ IN ZNOTRAJ


ZUNAJ en sam kaos. Luna, Sonce, Saturn, Merkur in Pluton se prerivajo v vesolju in mi v duši povzročajo trenja med čustvi in mislimi. Že dva dni se počutim kot na gugalnici, ki jo premetava gor in dol. Saturn je planet discipline, pa tudi opozicije. V moji natalni karti je v prvi hiši in v znamenju škorpijona. Trenutno je v konjukciji s planetom transformacije Plutonom, zato ni čudno, da se v meni bijejo notranji boji.

Tudi zunaj en sam kaos. Avstralija je v objemu megapožara in zdaj se prerekajo, ali so za to krivi požigalci ali podnebne razmere. Najbolje bi bilo krivdo pripisati požigalcem, da ne bi bilo treba  priznati človekove odgovornosti za podnebne razmere in odločneje ukrepati za zaščito okolja.

Po Brexitu še Meghan+Harry brexit. Vsak izstop pomeni trganje vezi in potrebo po gradnji novega. Tipčka se mi zdita kar faci, da sta se upala postaviti nasproti kraljevi družini, ki je na Otoku alfa in Omega vsega. Domorodci si mislijo, da je zdaj je tale Meghan, ki sploh ni Angležinja (oh, my God!) temnopolta in še ločenka po vrhu - zmešala našega Harryja, da se mora sam spopadati s posledicami te ločitve, sama pa odpotovala v Kanado h sinu Archie-ju! Par si pač želi osvoboditi pritiska paparazzev in zadihati v svobodnem svetu Severne Amerike, kar je popolnoma razumljivo. Samo še kraljico je treba prepričati o tem. 
Si morete misliti, kako so Britanci ažurni, v Muzeju voščenih lutk so skulpturi Meghana in Harryja že umaknili od kraljice in princa Philipa, ker si niti v vosku ne zaslužita biti v njihovi bližini!

ZNOTRAJ
Okušam dobrote reikija. Za tiste, ki ne veste, kaj je to, reiki je univerzalna energija, božanska moč ljubezni in modrosti. Je starodavna modrost zdravljenja s polaganjem rok. Pravijo, da smo nekoč vsi imeli to sposobnost, ki pa smo jo zaradi odtujevanja od našega vira, izgubili. Deluje tako, da zvišuje vibracije vsemu, s čimer prihaja v stik in postopoma usklajujej z vibracijami univerzalne življenjske energije. Ko položim roke na telo, je kot bi se krogi zdravilne energije širili iz rok, na celotno telo. Inteligentna energija sama ve, kje so blokade in kaj mora zdraviti. Stanje je podobno globoki meditaciji ali pa transu, okoli mene poljejo rožnato vijolične barve in vse je dobrota in ljubezen. Hvala ti reiki in hvala moji učiteljici, da me je posvetila v ta čarobni in subtilni svet!

Okušam pa tudi dobrote prelepe poezije perzijskega pesnika in učenjaka Rumija. Za pokušino tale verz iz zbirke Zakladi duše:

***
Srce je čoln svetlobe,
ki pluje na morju bolečine.
Potem, ko je stokrat postalo mučeništvo,
je postalo vojščak.
Ljubim valove tega oceana.
Na njih sem pojedina in žrtev.


***
Luna je prejela svetlobo zato,
da se ljubkuje z nočjo.
Vrtnica je dobila vonj,
da s trnom kuje zaroto.



Ni komentarjev:

Objavite komentar