sobota, 5. junij 2021

Trnjulčica se prebuja

Naš svet se počasi vrača  v “novo normalnost”. Zdaj lahko že zunaj popivamo do 22h, plavamo v bazenih, gremo na odprto kuhno, kjer kar gomazi ljudi, ampak pri koncertih in kulturnih prireditvah je pa vlada še najmanj popustljiva. Jasno, saj je Vasko najbolj nekulturni minister doslej. Blokiral je razstavo slik v Bruslju in sodelovanje Slovenije v Rimu, tako da bomo ja ostali znotraj svojih plotov. Kdo pa danes še rabi kulturo, lepo vas prosim. Saj imamo cerkvene hrame, kjer lahko sedimo v vsaki drugi vrsti, lahko poslušamo všečno glasbo Modrijanov, si preberemo kakšno Balantičevo pesem, in to je to.

Po dolgem času se spet dobimo s sodelavci in sodelavkami. Dve od njih sta že v odhajanju. Tolk si imamo za povedat, da kar prasketa. Čutim, da stojim na mesti, in da ob mene butajo njihove zgodbe, vesele in žalostne. Ljudje smo socialna bitja in potrebujemo drug drugega. To je do upokojitve moj krog ljudi, povezujejo nas isti problemi, isti tlačitelji. Ker s tlačitelji pa res nimamo sreče. Prejšnji je bil socialno neroden, ta pa je socialno okreten, včasih kar preveč, besede pa se hitro hitro spremenijo v udarce pod trebuh, da ne govorimo o neznosti lahkosti njegovega vodenja podjetja/agencije, kjer smo vsi zamenljivi, oz. to poletje tako nezamenljivi, da nas lahko čez poletje pokliče celo z dopusta?! Kot najboljšo kirurško ekipo?  Njegova najpogostejša beseda je “cool”.

Cool. Če se preselimo malo v naravo, se tudi tam prebuja “normalno” poletje. Uživam v cvetočih travah in pšeničnem klasju, ki valovi v vetru, vmes pa kima kakšna rdeča makova glavica.


 Zaprem oči

in z dlanmi ljubkujem trate

V njih se skriva skrivnost vesolja

Tiho se ljubijo z nebom

In če dobro prisluhneš

Zasliših njihovo Visoko pesem Bivanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar