petek, 15. julij 2022

Možgani na off in čivava na plaži

Možgani so bili na off, čivave pa ni bilo. Bili pa so galebi, ki so udomačeno posedali po strehah prikolic in nas zjutraj zbujali namesto petelinov. Na splošno sem v kampu opazila velike jate galebov in vran, zgleda da vse bolj nadomeščajo človeško raso na počitnicah. Sem se smejala prizoru, ko je majhen fantek hodil po cesti, za njim pa je racal galeb kot njegov nadzornik.  

Sem si rekla, da ne bom več fotkala sončnih vzhodov in zahodov. Jih bom raje uživala brez elektronskih naprav. Bolj me zanimajo ozke uličice z zliznaimi kamni,

vrata, ki peljejo v nezano,







,zaskrbljena maska med rožami


slika 3 žensk, ki spominjajo na Modigliania.

 

beneške hiše in modro nebo nad nami.


Na pohajkovanju po mestu zagledam plakat Boticellijeve Venere. Nekoč mi je en slikar rekel, da sem ji podobna (hihi). Najbrž bujna slikarska domišljija.!?

Pa mačo plakat pravega muškarca, ki ima rad barbecue in pivo. Pač živimo v moškem svetu. Plakat ženske z vilico ne bi bil pol tako udaren, a ne?







Še malo sociološke študije bivanja v kampu. Fajn se mi zdi kult družine, ko okrog mame in očeta gomazi kar nekaj otrok. Luštnih, pretežno svetlolasih, ker so v kampu pretežno Severnjaki. Zvečer dajo mame punčkam špangice v lase in jih oblečejo v lepe oblekce. Spet en kult Barbike oziroma princeske. Se pa strinjam, da mora ženska ohraniti svojo ženstvenost in ni nič narobe, če se lepo obleče in poudari svoje obline.

Naslednja tema je razslojenost kampistov. Pavšalisti imajo prvo vrsto ob morju, ogromne prikolice in skoraj enako velike macchine. Mi, srednji sloj imamo starejše prikolice, na malo cenejših placih, pa še vedno moramo odšteti 2000 evrčkov za 1 mesec. Je pa razlika, kakšni odnosi vladajo v teh velikih kočurinah na kolesih ali pri nas. Naša ekipca se je veliko smejala, na mizi ni bila samo radenska voda kot pri večini Severnjakov, in nismo jedli samo argo juhe, ki je dišala iz nekaterih prikolic.

Govorim o tukaj prisotnih. Koliko pa je tistih, ki si ne morejo privoščiti morja? Ala vera Deželaku junaku, ki vsako leto omogoči bivanje na morju otrokom, ki jim ga starši ne morejo plačati. Tem ne pomaga poziv našega premierja, da je fajn, da je omikron udaril med poletjem, ko se zdravimo z vitaminom D (=soncem) in slano  vodo.

Pa še opažanje glede morja. Večina kar ne zna več golorokih v morje, da čutiš valove in travo ampak nosijo s sabo velike vozičke s šlaufi in blazinami v obliki krokodilčkov, samorogov, flamingov … Tud hodit ne znajo več ampak se porivajo s skeiti in vozijo s skiroji.

Pa saj nam bodo atrofirale roke in noge, če jih ne bomo več uporabljali.


Ni komentarjev:

Objavite komentar