nedelja, 6. november 2022

Gremo v San Diego in kam je priletel Tweeterjev ptiček

Gremo v San Diego oziroma poslušat bend San Di Ego v Orto bar. Odličen bend s spevnim rockom. Žagajo največje rock uspešnice, vmes pa tudi svoje komade. Najbolj me navduši kitarist, ki poka od energije in skače ter se vrti po odru, zraven pa virtuozno nažiga rock rife, se pači in neizmerno uživa. Presodite sami Stayin' alive.

V klubu je odlično vzdušje. Moje rockovsko srce poskakuje od užitka. Okoli mene veliko dolgolascev, nit ne več tako mladih. Pa seveda tudi blond fenic, oblečenih v usnje. Migamo v ritmu, s pirčkom v roki in zapojemo zraven, če poznamo besedilo.

Razmišljam, kakšen globalen družben fenomen je rock. Že od Beatlov in Rolling Stonesov naprej. Slednji so uvedli sprejemanje seksa in upor. Pa da ne pozabim nepozabnega Woodstocka leta 1969. Znameniti bendi iz tega obdobja so Led Zeppelin in Doors, pa Pink Floyd z dodatkom psihedeličnih elementov. Ko smo ravno pri Doorsih, sem pred kratkim gledala dokumentarec o njihovem frontmanu Jimiju Morrisnu. Me je kar zadelo, kakšno smrt je storil, ponoči, v zakotnem pariškem klubu, na stranišču z overdose… Kako je alkohol iz nekoč tako lepšega in mističnega mladeniča naredil obscenega, prehranjenega rockerja. Berem: »Ni bil “samo” pevec, bil je poet, filozof, poln demonskega in božanskega, izzivalec, nasprotnik koncepta lastnine, kapitalizma, zagovornik rituala, praznovanja življenja, hedonist, ljubitelj najrazličnejših opojev in teles, ujet med vizije, uroke, kače ...In si je sodil sam, kot pred njim Jimy Hendrix in Janis Joplin. Sicer pa pregovor pravi: Kogar bogovi ljubijo umre mlad??

Kam je priletel Tweeterjev ptiček?

Najbogatejši Zemljan Elon Musk je kupil družbeno omrežje Tweeter in v poslovno stavbo vstopil z umivalnikom v rokah, s čimer je nakazal, da bo »odplaknil« polovico zaposlenih. Ti so odpoved dobili kar po elektronski pošti. Priznam, da mi tak način ni všeč. Če imaš tako moč, je prav, da upoštevaš tudi človeško dostojanstvo. Ljudje se sprašujejo, kaj bo Musk naredil iz Tweeterja, bo ukinil prepoved Donaldu Trumpu. Izjavil je: »Za prihodnost civilizacije pomembno, da imamo skupni digitalni mestni trg, kjer je mogoče na zdrav način razpravljati o številnih prepričanjih, brez zatekanja k nasilju." A bejž no, kdo bo pa kontroliral sovražni govor?

Nasploh je tale Musk kar sporna oseba, ki kljub temu, da kot pravi ljubi človeštvo, misli, da si lahko dovoli vse. Stevardesi na zasebnem letal Gulfstream je na primer pokazal svojo erekcijo, jo božal po nogi in jo prosil za erotično masažo. V zameno bi ji kupil konja. Stevardesa ga je prijavila spolnega nadlegovanja. Novembra 2018 sta se njen odvetnik in podjetje SpaceX na sestanku, ki so se ga udeležile vse relevantne osebe, tudi Elon Musk, dogovorila, da se uslužbenki izplača 250 tisoč ameriških dolarjev odškodnine. Od takrat ji najbrž ni treba več nuditi erotične masaže.J


 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar