nedelja, 4. februar 2024

Umazane igre igrajo se z nami

 zakaj se jih ne bi igrali še sami?

Poglej kaj delajo polit makromani,
najrajp se igrajo od uzadi z nami.
Poglej kaj dela naša zvezna uprava,
sado-mazo je njena najlubša zabava.
Posluš še neki, kar ti bom zdele povedu,
človk bi ostal opica, če ne bi naprej gledu.
Vedno je treba probat kej več,
magar uporabt namest vibratorja meč.

Pankrti so to pesem napisali pred davnimi leti, a se je situacija kej spremenila?  Makromani še vedno v sedlu, stranke vseh barv so zalizane skupaj, ko je treba javni denar pobasat v žepe. Stavke v javni upravi se lomijo na hrbtih nas, državljanov.

Plačujemo zdaj obvezni prispevek za dodatno zdravstveno zavarovanje, ampak do zdravnika v glavnem ne moreš. V času korone smo enako plačevali za dohtarje, čeprav k njim sploh nismo zahajali. So pa oni dobivali mastne dodatke za korono.

Zdaj ste pri zdravniku prenaročeni, pri sodnikih ste prenaročeni, v upravnih enotah ste prenaročeni… na kdaj, … na poznejši datum, lepo potrpežljivo počakajte, da se uredijo “neskladja” v plačah, ki so se verižila že leta in leta. Zakaj Fides ni stavkal za časa vladavine SDS, zakaj sodniki, tožilci niso stavkali, čeprav vlada SDS prav tako ni upoštevala sodnih odločb ustavnega sodišča?? Res je, da sta naš sončni kralj in njegov dvor preveč obljubljala, zdaj pa imajo show socialnega vrenja, kakršnega še ni blo.

Urška počasi zgublja živce in glas v državnem zboru (vrtcu) in v krču vsa rdeča v obraz daje izjave v obrambo svoje Svobode in (ljubljenega) vodje. Švarc Pipan je precej bolj kompaktna in bolj suvereno in obvladano nastopa v javnosti. 

Tudi civilna iniciativa izgublja živce in z barvnimi baloni uničuje pročelja novozgrajenih zgradb za elito.  

A je blo treba pošpricat tudi zmaja na Zmajskem mostu, ki nima nič z gentrifikacijo, bolj z devicami, ki niso še nikoli prečkale mostu. A se ne da drgač izražat svojega gneva, kot npr. s kolesi, ki niso povzročili nobene materialne škode ali z izdelavo snežnih gomil v spomin žrtev v Gazi.

Sredstvo upora je postala tudi juha, ki sta jo francoski aktivistki polili po sliki Mona Lizi v Louvru kot protest za zdravo in trajnostno hrano. Tud neprimerno.

Po 2 letih ponovno vrnjeni Marcel na TV ekrane bi vrtal v aktivistki, dokler ne bi priznali, da bi protest za hrano lahko izrazili na kakšni bolj primerni sliki z zelenjavnim tihožitjem.

Welcome back, Marcel, čeprav mi nova TV špica ni všeč, ker je preveč “ameriška”. Vendar ekrana ne bom polivala z juho. Imej čim več kritičnih gostov, samo prosim, daj jim, da povejo ta svoje. 


 


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar