petek, 31. marec 2017

Bergdoktor versus prireditev na Kongresnem trgu za najboljše junake te zime






Prejšnji teden je Ljubljano obnorel obisk gorskega zdravnika. Pred Mercatorjem v Šiški se je zbralo kar 5000 oboževalk(cev)!! Ene mamke so mu spekle domače dobrote, mu podarjale copate in drugo šaro, imele solzne oči ob besedah, kako je lep in pristopen, drugi so s sabo prinesli celo zdravniške izvide?! Kaj si je moral misliti tale naš podalpski brat, ko je videl tako evforijo? Saj ne rečem, da je nadaljevanka slaba. Ima krasne posnetke zelenih travnikov in alpskih vršacev, gre za zgodbe običajnih ljudi in njihove bolezni, zdravnik je zelo zavzet za reševanje življenj … ampak vseeno, a je potrebna tako norenje za avstrijskim džekom? Je bil potreben obisk celo pri Pahorju? (ja, populizem ne pozna meja in predvolilni boj se že začenja).

Če po drugi strani pogledamo sprejem naših zimskih junakov na Kongresnem trgu, je bilo tam Slovencev le 1.000. Imamo najboljšo smučarko na svetu, z dvema kristalnima globusoma, na sprejem pa pride 5x manj ljudi.  To je nezaslišano! Pa vsi drugi naši smučarski junaki, čeprav letos niso imeli vrhunskih rezultatov. Vse leto so trdno delali in to je malo drugače, kot igrati pred filmskimi kamerami, kjer ti maskerke otirajo potno čelo in natakarice v dendlih strežejo vrčke piva.

Kam globoko smo Slovenci pokopali viveko - v sanskrtu pomeni razločevanje – med domačim in tujim, med odličnim in povprečnim?

Ni komentarjev:

Objavite komentar