četrtek, 2. marec 2017

Počitniška pretegovanja


Najprej je bil pust krivih ust. Zame eden najboljših praznikov, ker je barvit in šegav. No, če ste pogledali na Facebook, ste razumeli o čem govorim.

Potem mi je pa na misel prišla tale definicija lepotice z vnetljivim intelektom (sam da ne bo prišlo do samovžiga)? Je to mogoče Iris Mulej (156 točk na inteligenčnem testu)? Ali pa morda Melanija Trump (no, ona je sicer lepotica,  nima pa preveč intelekta, tako da ni bojazni, da bi se kaj vžgalo, sorry).

Ne, tako je novinarka Marta Pirnar v intervjuju za Cosmopolitan označila Vesno Milek. V nedeljskem intervjuju na R1 je povedala, da prvega dela te kategorizacije ne priznava ... Jaz jo kar cenim, ker je nenavadna (malo me spominja na "čarovnico iz Kleka", pa saj je tudi doma v Cerknici, a ne?) Rada gledam njene oddaje Od blizu. Kako je "sekljala" monsinjora Rodeta. Seveda je intervju vedno tudi priložnost za ustoličenje lastnega znanja in bistrine duha. Prizna, da včasih, podobno kot Marcel,  toliko časa vleče iz sogovornika, dokler ne izreče, kar si sama želi slišati.

Fajn je bil intervju z Boštjanom Videmškom, ker je tudi sam ikona slovenskega osveščujočega novinarstva. Videl in pokazal je že toliko človeških stisk in grozot, da ni čudno, da je njegova mimika kar nekako rezka, tudi če se zasmeji, je smeh grenak in leden. A še vedno verjame v človeka in  možnost njegovega izboljšanja!

Sicer se pa Slovenci nimamo kaj bati za našo prihodnost, saj so najrazličnejši slovenski strokovnjaki v Viziji 2050 napisali, da bomo takrat srečni. Do takrat dragi moji, se mora pa vsak sam zase znajti s svojim intelektom ali brez ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar