petek, 16. marec 2018

Tajska - rajski otoki





Potopis zaključujem z odklopom pod palmami, točneje na otoku Koh Samet, na vzhodnem delu Tajske. Najprej nas z gliserjem v desetih minut dostavijo s celine na ta otok, ki v prevodu pomeni otok čajevcev. Zaradi velike hitrosti čolna doživim napad stranske boje, ki mi jo vrže skoraj v naročje. Kot prava Amazonka, jo hočem vreči nazaj, pa mi posadka zakriči, da ne. Ok, sam po vejte, kaj hočete in drugič malo bolj poskrbite za varnost turistov!? Ko prispemo na kopno, se nabašemo v pick-upe, ki so prirejeni za prevoz ljudi. Seveda nas zaradi hitrosti in luknjaste ceste spet premetava. Prispemo v lep welness center. 


Vrtovi so lepo urejeni. Vegetacija divja in dehteča.



Plaža lepa.

Samo če voda ne bi bila pretopla, morje preplitko, če ne bi bilo preveč jaht v bližini, ki zasmrajajo ozračje, ko naložijo turiste in jih popeljejo na izlete.
No, ne bom preveč kritizirala… Morje je turkizno, mivka bela, podolgovati val je raj za fotkanje v peneči vodi. Večina ljudi ne zna plavati, zato imajo šlavfe v obliki flamingov.



Otok slovi po številnih kipih morskih deklic. Upodabljajo star ljudski mit o ljubezni med morsko deklico in princem. Morske deklice simbolizirajo varnost in modrost.




Ponoči plažo zasedejo restavracije in požiralci ognja.
Z Janom najdeva na plaži prijetne jabooze ob svetlobi spreminjajočih svetlobnih kock. Glasbena kulisa? Yeah, man, rasta man,... seveda spet Bob Marley, ki je že postal stalnica najinega potovanja. Nad nama zvezdnato nebo, zibajoči ritem tega novodobnega trubadurja, ki se je boril proti neenakosti, kapitalizmu in izkoriščanju. A je lahko kaj še lepšega?

Ni komentarjev:

Objavite komentar