sreda, 20. februar 2019

Slovenci po svetu ali Bi tudi ti en zastonj sendvič?


V zadnjih dneh svetovni tisk poroča o naših vrlih Slovencih. Prvi junak je poslanec Darij Krajčič, ki je v trgovini ukradel sendvič. Pravi, da ni šlo za krajo, ampak za družbeni eksperiment, ker ga je prodajalka pustila predolgo čakati. Prosim!? A potem pa lahko tudi mi opravljamo družbene eksperimente po dolgem in počez, če ne bomo takoj postreženi?

Naš odločni premier, ki pripada isti politični stranki kot omenjeni poslanec, je hitro naredil red v svojih vrstah in moj moški soimenjak Darij je moral odstopiti s položaja. Svet je zaploskal moralni integriteti Slovencev, en Francoz je komentiral, da se bo kar k nam preselil, ker smo tako poštena družba. Svetovna javnost ne ve samo tega, da pri nas odletiš zaradi sendviča, medtem ko večje družbeno odobrene tatvine (orožarska afera, TEŠ 6, zabojnik s predstavitvijo drugega tira) ostanejo nekaznovane.


 
Druga zgodba o slovenskem junaku je ljubezenska. Namreč v Tajko zaljubljeni Slovenec jo je za Valentinovo čakal na večerjo, a je ni bilo, ker je morala za svojega šefa, kandidata vojaške hunte, pripravljati volilno kampanjo. Slovenec je žalost po stari slovenski navadi najprej hotel utopiti v alkoholu. Potem je zajahal svoj motor in ko je naletel na plakate prej omenjenega kandidata, jih začel ročno trgati. Seveda so ga zaslišali, a jih je njegova ljubezenska zgodba tako ganila, da so ga izpustili. Zaljubljeni gospod je sicer na naši TV zgodbo zanikal, je pa le obkrožila svet, tako da bo javnost vedela, da Slovenci ne krademo samo sendvičev ampak se znamo tudi boriti za svojo ljubezen!


Gangrena, nekroza, ekstrakcija, fistula

Spet v zobozdravniški ordinaciji. Tokrat zobozdravnica in asistent razpravljata o gangreni mojega zoba, o fistuli nad zobom, ki je gromozansko velika, o ekstrakciji zob. Občutek imam, kot da me sploh ni zraven, takole pasivno ležim na stolu z odprtimi usti in zrak režejo tele mogočne besede, kot da so iz besedišča mrliškega oglednika ali patologa. Halo! Tole truplo na stolu je zaenkrat še živo, kljub gangreni zobne korenine in zato prosim malo etike!
 


Ni komentarjev:

Objavite komentar