četrtek, 14. februar 2019

Srček dela tika taka





Po skomercializiranem Valentinovim, ko se je vse bliskalo od čokoladnih, cvetnih in lesenih srečkov, sem se danes odločila pisati o človeškem srcu in njegovi energiji.
Po poročanju direktorja za raziskave z inštituta HeartMath, je elektromagnetno polje srca najmočnejše elektromagnetno polje v telesu in je kar 5.000 x močnejše od elektromagnetnega polja možganov.
Raziskave so pokazale izjemne dokaze, da lahko elektromagnetno polje srca prenaša informacije med ljudmi. Ta energetska izmenjava je bila doslej izmerjena med ljudmi, ki so stali 1,5 narazen. Te energetske interakcije se lahko razložijo, zakaj nas nekateri ljudje nemudoma privlačijo oziroma odbijajo. Srce zelo vpliva na medsebojne odnose. Ugotovljeno je bilo tudi, da se lahko možganski valovi ene osebe sinhronizirajo s srcem druge. To se je najpogosteje zgodilo, ko je oseba ustvarjala usklajen srčni ritem, kar verjetno pomeni, da kadar  smo v sproščenem koherentnem stanju, tudi bolje zaznavamo informacije, ki so kodirane v srčnem polju ljudi okoli nas.
Lahko rečemo, da smo v energiji srca kadar brezpogojno sprejemamo, smo hvaležni in radostni.
Vsakokrat, ko izberemo stanje miru in sprejemanja nad stanjem imeti prav in boja izberemo inteligenco srca. Izberemo izražanje duše (resnice) in ne ega (iluzije). Ključ je v preprostosti, modrost je preprosta, pamet komplicira in zapleta saj nam um, ki je v zahodni družbi izučen za logiko, neprestano postavlja cilje do katerih moramo, iz kateregakoli razloga že, prispeti. Vsak dosežen cilj nas kratkoročno zadovolji a kmalu vodi v novega.
Ne gre zanemarjati možganov, našega najučinkovitejšega orodja. Ti nam ves čas služijo, ko ugotovimo da so v naših rokah in ne mi v njihovih, saj so menda plastični in jih lahko z  nekaj truda oblikujemo ter uporabljamo tako, da nam bodo koristili. A z njimi ne bomo zapolnili praznine, ki se občasno prikrade v nas. Tisto kar nas resnično izpolnjuje in osrečuje prihaja iz srca. Smisel življenja lahko le čutimo, ne moremo ga razumeti in definirati.
Potopimo se v srce, v njegove vibracije, njegovo toplino. Zadošča zavestna pozornost nanj. Srce sprosti vsako celico v telesu in umirja um od katerega je neprimerljivo močnejši. Možgani so orodje fizičnega telesa s katerim upravljamo, ki nam pomaga živeti. Srce je življenje samo, fizično in duhovno, njegovega govora ne slišimo temveč čutimo, ko utišamo čebljajoči um in globoko zadihamo.
Njegova navodila so vedno pravilna, vodstvo nezmotljivo. Bolj ko ga poslušamo glasnejši je, lažje ga slišimo in bolj mu zaupamo. Je naš instinkt, notranji čut, vedenje brez razmišljanja. Srce ne pozna logike, ne pozna meja, ne sledi utečenim potem. Je ljubeči kaos, ki nas vodi v neznano, na vedno nove poti. Da bi se čim bolje povezali z njim je dobro opustiti popoln nadzor, kontrolo nad življenjem. To ne pomeni, da opustimo uporabo orodja uma, le ne dovolimo mu nadzora nad krmilom. Igro, ki jo imenujemo življenje, naj vodi srce s svojo univerzalno inteligenco. Ko se mu popolnoma predamo občutimo največjo svobodo in milost, pravo ljubezen. Srce je sedež duše, našega bistva, naš zemljevid. Brez povezave z njim smo v življenju izgubljeni. Na neznanem ozemlju tavamo ne da bi videli znakov, ki nas vodijo v pravo smer.

Ni komentarjev:

Objavite komentar