nedelja, 21. junij 2020

Mi smo gospodar prstanov


Na ta znameniti film me je spomnila Shana iz Mychi-a, ko je napovedovala današnji sončev mrk. Ob tem pojavu pride prihodnjost v sedanjost, pomembno je, da si naredimo načrt za prihodnost. To je sveti čas za transformacijo. Vprašajmo se, ali smo zadovoljni z življenjem, kakršnega živimo. Če ne, kaj moramo spremeniti. Kaj nas bo hranilo v prihodnosti? Pomembna je torej NAMERA. Posadimo semena. Ponastavimo kompase in pičimo naprej.

Stvar seveda ni tako lahka, kot se sliši takole  z ekrana, ko ti predava lepa in zgovorna Shana. Saj se spomnite, kako težka je pot v filmu Gospodar prstanov. Mali Frodo se mora bojevati z raznimi strahovi in odvisnostmi, napadajo ga strašna bitja, na koncu se le stežka loči od prstana, ko ga vrže v vulkan na Gori Pogube.

Tako je tudi z nami, polni smo šibkosti in odvisnosti, prepuščamo se čutnim nasladam, egu, da nas zapeljuje … In to nas vse bolj oddaljuje od našega poslanstva tukaj ...od naše duše. Pojdimo  v svojo tiho kamrico, v meditacijo in se srečajmo s svojo čisto, brezmadežno dušo. Prisluhnimo ji, kaj nam govori. Nadenimo si prstan ljubezni, vere in predaje in bodimo njegov gospodar!

Jutri grem domov

Te besede lahko spregovorimo v različnih situacijah.

V času koronavirusa smo v tujini in nam dobri Andrej Šter organizira vračanje v domovino).
Mati rodi otroka v porodnišnici in se potem vrne domov.
Otrok živi v internatu in se ob koncu tedna vrača domov.
Ameriški vojaki iz Vietnama ali Iraka se v krstah vračajo domov.
Uslužbenci se po končani službi vračajo domov.

Te besede pa imajo zadnji mesec zame še posebej boleč pomen. Mama, ki že od avgusta leži nepokretna na Bokalcah, jih izreče meni in sestri na vsakem obisku. Rečem, da ji bom naslednjič prinesla krofe in odgovori tako, zelo prepričljivo: »Ampak jaz grem jutr domov!« Kaj lahko sploh na to odgovorim? Prvič sem se še nekaj izmotavala in jo spraševala, kdo ji je to rekel. Zdaj samo še skrušeno prikimam, kot da razumem. Jasno mi je, da si želi ven iz te hiše starčkov, ven iz te rutine in dolgčasa,  iz tega utrujenega fizičnega telesa, ki jih služi le še za ležanje,…. v svoj pravi DOM, kot ga imenujeva z Ivanko. Tam, kjer je svetlo in lepo, kjer nič več ne boli…



Ni komentarjev:

Objavite komentar