četrtek, 30. junij 2022

Iskanje pobeglih prašičkov in goloprso fotografiranje

Na Zahodu nič novega, razen da po Sloveniji iščemo pobegle prašičke in predsednico/predsednika države. Marta Kos bo vsemu kos, N. Pirc Musar za razliko od  anemičnega Pahorja ne bo tiho, SD in Levica pa hočeta solirati pri kandidatih. Golob (od zdaj naprej ga bom imenovala Libero) z lahkim korakom stopa po rdeči preprogi na vrhu G7. Ves je frkoten, ne bom rekla samovšečen, malo pa že.Od EU je že pokasiral negativen udarec, ker sta Ukrajina in Moldavija postali kanidatki za EU in po levi prehiteli Bosno. Voditelji na vrhu se odločijo, da bodo po uradnem fotografiranju odložili suknjiče in ko se sprostijo, trosijo neslane šale na račun Putina in da bi morali narediti še goloprse fotografije na konju. "Jahanje je najboljše," pa je dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki pa se vendarle ni opredelila do samega vprašanja, ali se sleči do pasu ali ne, o katerem so morda še naprej razpravljali za zaprtimi vrati. Fuj, taka je naša globalna politična elita!


 

V moji denarnici pa je novost. Danes sem prvič prejela pokojnino. Kar dober občutek, nič ne delaš (oziroma si delal 38 let) in dobiš denarce. Moj J je tud dobil penzijo. Ampak višjo kot je bilo na odločbi in ravnokar telefonira, zakaj tako. Tak pač je, tud če je dobr, se vznemiri. Že zdaj ga skrbi draginja, čeprav mu je nekdanja služba izplačala lepo odpravnino. Dokaz, da je človek emocialno bitje in da ne odreagira racionalno na dejanske okoliščine ampak glede na svoj psiho profil. Jaz na primer sploh ne grem preverjat, a sem dobila tolk kot na odločbi ali kaj več. Kolikor je na računu, tolk imam pač za zapraviti.

Spet nazaj v Slovenijo. Gledam naše razdrapane ceste, tud do turističnih krajev. Na poti v Iški vintgar, ki je v poletnem času “prime location” je sama jama, vse zaflikano. Avtoceste sprot ne moremo sanirati kolikor se uničijo in obrabijo. Pa na TV slišim, da so na Švedskem vzposavili prvo električno cesto, ki poganja vozila, ki z inovativnim prenosom energije brezstično poganja električna vozila. No Slovenci, to je pravi odnos do okolju prijaznejše mobilnosti!

Pri angleščini s H debatirava o prevarah pri oglaševanju. Pri tem gre za nevro marketing, ki preučuje nevronske značilnosti vedenja potrošnikov. In potem smo kot zombiji, ki podzavestno jemljemo blago s polic in mislimo, da se sami odločamo. Zjutraj se nasmejim Denisu Avdiću, ki pravi, da začenja negativno marketinško kampanjo, pri kateri bo o stvareh poročal, da so zanič in drage in da jih torej odsvetuje! Pazi se Denis proizvajalcev, ki jih boš s tem dregnil. Imajo dobre odvetniške ekipe!

Ni komentarjev:

Objavite komentar