sobota, 4. april 2020

Bolje biti pijan nego star


Bolje biti zdrav in bankrotiran kot mrtev in bogat …. Kakšen veleumen citat. Se je že začelo tehtanje med »zdravjem« in »ekonomijo«. Alenka Zupančič lepo zapiše dilemo: »Kaj, če »človeška solidarnost ali ekonomija« sploh ni prava izbira in jo moramo kot tako vnaprej zavrniti, tako v Evropi kot v Ameriki? Hočemo oboje, natančneje, hočemo ekonomijo solidarnosti!«

Glede represije in naraščajočega totalitarizma. Nihče te ne more v glavi tako omejiti in prestrašiti, kot se lahko omejiš in prestrašiš ti sam. Najprej te »zaplinijo« s strahom, potem te zaprejo med štiri stene in lahko manipulirajo s tabo.
Zato je treba samo ven, v naravo, na svobodo. Naj se širijo pljuča, ta trenutno najbolj ogrožen organ, brez mehanskega predihavanja. Lahko znotraj iste občine.
V Iški so vsi ljudje okoli svojih hiš in režejo, kopljejo, sežigajo, sadijo … Življenje že teče naprej.
Midva z Janom sva oplela našo njivo in sva danes čist polomljena. Nič hudega, samo da vem, da je bolečina konstruktivna in da je imela smisel.

Glede sosedskih in prijateljskih odnosov. Sosed izkoristi našo odsotnost in si »sposodi« par polenčkov. To mi napiše na SMS, ki ga opremi z emojijem, ki ima masko čez usta. Ti kar jemlji sosed, jaz si bom pa »izposodila« tvoj bazen, ko te ne bo.

Prijateljica iz istega kluba (ona bo že vedela, katerega) sešije masko in mi jo pošlje po pošti skupaj s parom rokavic in eno »uradno« masko. Srce mi kar zaigra, to je v teh časih najdragocenejša roba (poleg WC papirja, seveda).
Dragocene male stvar: Hčerko, ki živi v spodnjem nadstropju, srečujemo, kot da bi se dogovorili. Ko se peljem mimo nje v avtu, se nagonsko ozre. Ko grem iz trgovine, gre ona na sprehod. Ko gremo iz hiše, je na balkonu.
Z zdravilko meditirava vsak dan in višava vibracijo. Če si s kom povezan, niso potrebne besede. Priklopiš se na skupni kanal in letiš …. 




Letite tudi vi! Danes, 4.4., vam gong mojstrica Maja sporoča, da s 24-urno gong pujo po celem svetu povezanim zvokom.



1 komentar:

  1. Jaz sem bolj za solidarnostno ekonomijo in ne ekonomijo solidarnosti

    OdgovoriIzbriši