ponedeljek, 13. april 2020

Juhuhu, lastovke so tu



 Predvajaj pesem Lastovke

Lipi moji (bi rekel Dalmatinec)

Juhuhu, lastovke so tu. Ni jih zaustavila policija na meji med eno in drugo občino. Je pa res, da ena lastovka ne prinese pomladi (upam, da jih je priletelo več). Zdaj ko se je človeški rod pozaprl po svojih stanovanjih, vilah in jahtah, se živali vračajo v svoj naravni habitat. Po Barceloni lomastijo divji prašiči, po Škotski ovce in jeleni, v Indiji opice. Taka je bila Zemlja, preden je na svet prišel človek, ta krona stvarstva.

Kako dobro de, da se iz trenirke in razvlečenih puloverjev lepše oblečem in se odpravim v lajf (no v isti občini k sestrici v Rožno dolino). Tam na socialni razdalji sediva pod cvetočo češnjo. Spomnim se, da ko so začele cveteti češnje, sem na skrivaj slekla dolge žabe in si za v šolo nadela dokolenke, ker mi jih starši še niso dovolili. To je bil moj prvi upor proti starševskem establishmentu, no potem jih je bilo še veliko in malo hujših od tega.

Krivci za korona pandemijo se iščejo povsod. Za srbskega predsednika je krivo neubogljivo ljudstvo, ki prihaja iz hiš, govori in diha. Za Donalda je kriva WHO, ker je sinocentrična.

Vse več je zapisov o zaroti oz. režiji epidemije v prid farmacevtski industriji in bank.
Nemški novinar obišče dve glavni bolnišnici v Berlinu in nikjer ne najde sledi kašne urgence ali kaosa. Vstopne točke samevajo. V oddelke ne more, ker se mora za vse informacije obrnit na »uradne govorce«.

Razmišljam o tem, da nam lahko mediji servirajo kar hočejo, saj sami nimamo nobenega načina, da bi preverjali tako stroko kot politične nakane. Se bo pa kmalu izkazalo, če je imela politika kakšne večje apetite kot samo reševanje ljudstva pred katastrofalno pandemijo. Zazrite se kdaj v črne brezizrazne oči JJ, pa boste videli, kaj je v njih.

Če nam bodo hoteli vzeti svobodo razmišljanja s svojo glavo, novinarjem vzeti pravico do kritične misli in nas pitali s preživelimi zgodbami globoke države ter iskanjem krivcev v komunajzarjih, upam, da bomo sprevideli. Zato pa moramo ostati zavestni, budni in čuječi!




2 komentarja:

  1. Dobro jutro. ,
    Potrebuješ posojilo?
    Ste posameznik, ste podjetnik, zasebni investitor, partnerstvo, ali pa oseba, ki potrebuje hitro financiranje odvisno od situacije. V sodelovanju z mojo ekipo imamo rešitve za vaše težave. Nudimo posojila  1.500 € 10,000,000€ na ugodno obrestno mero, glede na znesek posojila, ki jih želite, z povračilo obdobju, v kratko -, srednje-in dolgoročno. To posojilo lahko ponudimo vsem resnim in poštenim ljudem, ki bi ga lahko odplačali. . Prosimo, pokličite nas za več informacij o naših pogojih. Hvala.
    Tukaj je naša Kontaktna E-pošta: villardfinance@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Do you need personal loan?
    Loan for your home improvements,
    Mortgage loan,
    Debt consolidation loan,
    Commercial loan,
    Education loan,
    Car loan,
    Loan for assets.
    financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

    OdgovoriIzbriši