petek, 5. marec 2021

Kdo je odprl Pandorino skrinjico?

Pandorina skrinjica in družbena omrežja

Moji ljubi Slovenci, kje ste hranili svoj arzenal pritlehnega besednjaka, ki je zdaj ušel iz stekelnice in z njim veselo pacate po družbenih omrežjih. Naš ljubljeni vodja ob vseh svojih silnih državniških obveznostih preživi kar 4 ure na družbenih omrežjih, to je toliko kolikor znaša moj šiht!!? Kje je Veliki cenzor, ki bo počistil vso to gnojnico, ki se vsak dan zliva po ljudeh, ki jih ne maramo. “Gnoj, smet, pocestnica, lažnivec/ka, primitivec/ka, kriminalec, pshihiatrični bolnik…” to so nalepke, s katerimi se obklada na spletu, ko se varno skrije pod razne identitete Kopriv, Janezov567 ali pa kar pod lažni profil in fotografijo kakšnega ameriškega doktorja. Fej in fuj. Pa ne grajam tukaj samo Slovencev ampak tudi vse druge narodnosti uporabnikov družbenih omrežij. Dan vam je bil na voljo medij za delitev izkušenj znanja in izkušenj, vi pa ste ga pod okriljem anonimnosti izkoristili za najbolj podle izraze vašega ega! Amen!

Bom šla raj poplaknit s pirom za 403 evre. Tri plačaš takoj, 400 evrov dobiš pa po položnici, hihi…

Vijuganje po ljubljanski kotlini

 Popoldne se nebo zlovešče stemni nad LJ. Z Janom pa se vseeno neustrašno odpeljeva avanturi naproti. “Na Rakitno greva”, si rečeva, tam je še nekaj svetlobe na nebu. Ljubljansko barje v svojih pastelnih rjavorumenih barvah suhih trav in črnim nebom nad njim mi blago boža dušo. Neverjetno, kako mi zunanja pokrajina vedno riše notranje razpoloženje. 




Tudi rakitniško jezero je prelepo v tišini in skrivnostno v svoji vibraciji. Spominja me na Škotsko, prepredeno z jezeri, na Loch ness pošast, ki spi v nederju enega od njih in budi domišljijo obiskovalcev. 

Na radiu Bob Šujo šopa veselo gostilniško irsko in škotsko muziko. Ja, namesto da gremo v pub na after work party se moramo zadovoljiti z žurko po etru. 

Kaj bi dala za en vrček rujnega pivca v glasni družbi prijateljev ob glasbi pol pijanih Ircev!! Saj bo, samo da še tole koronco odpikamo.


 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar