petek, 20. marec 2020

Dihi z mano, dihi dihi z mano


Dihi z mano, dihi, dihi z mano

Je pel Terkaj in koronavirus napada prav pljuča in dihanje. Duhovni vzrok bolezni pljuč naj bi bil nemožnost sprejeti in dati življenje. Težave s pljuči ponavadi pomenijo, da se bojimo sprejeti življenje ali, morda, da čutimo, da nimamo pravice polno živeti. Spomnimo se tudi požarov v Braziliji, ko so gorela pljuča sveta. Morda nas pa vseurejajoča inteligenca hoče naučiti prav to, da je treba začeti znova, drugače, z novim vdihom, tako kot vdihnemo prvič, ko pridemo na svet?

Doma se najprej malo pregovarjamo, a smo ranljiva skupina, ki ima pravico nakupovati med 8. in 10. uro. Itak sva z Jožetom stara nad 60, pa še oba sva 4 ure na invalidski, tako da JA, imava prednost pri nakupovanju (sej ne, da bi si to želela ampak tko je).

Danes bom govorila o Senci in Svetlobi. Jung pravi, da največja svetloba prebuja največje sence. »Oseba ne postane razsvetljena s tem, ko si predstavlja in sega po svetlobi, vendar s tem, da omogoča temi (senci), da postane zavestna.« Vsak od nas v sebi nosi svoje Sence, ki se začnejo razvijati v otroštvu, kot posledica zanikanja in ne sprejemanja neprijetnih občutkov, obnašanj, delovanj. Kot otroci smo morali zatirati svoje občutke, čustva, nagone, izražanja, ker velikokrat niso bila sprejemljiva za naše starše in okolico. Kot odrasli pa se moramo spopasti s temi sencami, jih ozavestiti, da ne bodo nekontrolirano planile na dan.

Vse to lahko razširimo na večni boj med Svetlobo in Temo. Koronavirus je tema, spušča se nad nas kot morakvarji iz Harryja Potterja. Vsak od nas oziroma vsi zdravilci in ozaveščenci moramo te dni meditirati na Svetlobo. Naj prežari naš planet, naša stanovanja, naša srca in dušo! Mehr Licht (več svetlobe) je prosil že Goethe.
Elektroni sončne svetlobe so obenem valovi in materija, so dokazali fiziki. So prana in hrana, bi rekli Kitajci.
Svetloba je tudi vsaka izmenjava energije z drugimi bitji, naša odsotnost ali prisotnost oziroma naša pretočnost kot pomemben dejavnik vsrkavanja svetlobe.

Zasvetimo skupaj!



Ni komentarjev:

Objavite komentar