sreda, 25. marec 2020

Rolica papirja in brezdomci


V teh dneh so si ljudje nabavili kar nekaj rolic papirja, misleč, če ne bomo imel za jest, si bomo pa vsaj r… brisali. Človeška požrešnost nima meja, po trgovinah si trgajo iz rok zadnje kose zaščitne opreme, se prerivajo in so nesramni en do drugega. Če pogledate po mojih omarah, imam na zalogi 2 paketa rolic, ko bosta pošli, bomo žrebali, kdo gre v trgovino po nove. A veste, da obstaja celo toaletni papir, ki sveti v temi. Če nam zmanjka še elektrike, si bomo lahko svetili z njim in opravljali potrebo tudi v temi. Svašta.

Pomislim na brezdomce, ki so na obrobju družbe. Kdo skrbi zanje, za njihovo zaščitno opremo? Včeraj je bil na TV presunljiv dokumentarec o 40 milijonih brezdomcev v Ameriki, npr. v Los Angelesu. Na eni strani bogatija, na drugi strani življenje v raztrganih šotorih. Po smeteh je prepovedano brskati, ker so last mesta?? Tisti malo bolj ozaveščeni meščani plačajo 40 $ za seminar iz brezdomstva, en dan in eno noč morajo preživeti kot brezdomci in se sami znajti preživeti.

Bogati so že pred dnevi odleteli na otoke, kjer kao ni koronavirusa. Je pa tale virus res demokratičen. Okužil je tudi modrokrvne, kot npr. princa Alberta in Charlesa. 
Kje si zdej Elon Mask, da nas odpelješ na Mars, katerega površino boš obdelal s terraformingom?


Zato danes samo zahvala:

da imam streho nad glavo,
da mi je toplo,
da imam kaj jesti,
da imam službo,
da smo zaenkrat zdravi,
da sem danes lahko govorila z mamo na Bokalcih,
da mi je Gea pred vrati pustila darilo za materinski dan
da mi Jan vsako leto podari isto papirnato rožo, ki jo je pred leti sam izdelal …

A ni to vse, kar si lahko človek poželi?


Ni komentarjev:

Objavite komentar