torek, 24. marec 2020

Prazna luna, avatarji in naša fizična telesa


Danes je luna prazna, številke obolelih s koronavirusom rastejo, borzni indeksi padajo.



Včeraj sem izvedela, da se je s tega sveta poslovil moj sošolec iz gimnazije Miran. S konceptom smrti sva si kar blizu, a vedno, ko odide nekdo iz moje generacije, se zamislim. Ko se bomo dobili na obletnici, bi umrle lahko zamenjal avatar, kot v predstavi Dragana Živadinova Noordung 1995-2045. No, mi smo generacija 1958, tako da bomo leta 2045 že vsi svetlobni avatarji. Miran mi je bil pri srcu, bil je prijazen dolgolasec, zaljubljen v sošolko, s katero sta se stalno držala za roko. Sam je izdeloval zvezke iz recikliranih materialov in jih skupaj šival s sukancem. Če slišim besede »po dolgi in težki bolezni« takoj pomislim na rak, ki te razje do kosti. Naj tvoja lepa duša, Miran, zdaj brez bolečin leti v svetlobo!



Danes razmislek o naših fizičnih telesih. Utelešenje duše v fizično telo poteka postopoma. Pri tem se atman (individualna duša, sebstvo) odeva v oblačila iz vse grobe snovi, v 'atome' s počasnejšo vibracijo, v fizično telo (oz. »telo iz mesa« dobesedno iz besede »carne«). Pa še ena avtomobilska primerjava: Malo pred rojstvom ali pa šele po rojstvu pa atman vstopi v svoje novo vozilo tudi z zavestjo. Šele takrat je voznik zares v vozilu.



No in potem s tem fizičnim telesom delamo, kakor delamo. Lahko smo do njega prijazni in prizanesljivi, ga treniramo, ali pa ga polnimo s temnimi mislimi, alkoholom, cigaretami… Izbira je naša.



Bolezen se začne v čustveno-energetskem sistemu in se šele potem izrazi na fizični ravni. Zato jo je treba zdraviti pri vzroku.

Ko pa je naše fizično telo iztrošeno in je duša izpolnila svojo nalogo, zapusti to »minljivo« mesno obleko in odleti domov v svetlobo. Se opravičujem tistim, ki ne verjamete v dušo.



Veliki a malo čudaški Salvador Dali je narisal tole sliko: Jutro in Večer našega telesa.


Ni komentarjev:

Objavite komentar