torek, 17. marec 2020

Strah in Ljubezen

17. marec 2020


Dobro jutro, džezeri (i svi drugi sa koronicom ili bez)



Med drugim je danes dan svetega Patrika , zavetnika Irske. Po vseh pravilih bi se zvečer morali utapljati v hmeljnih napitkih v Lep žogi, ki vedno lepo poskrbi za praznovanje tega pivskega praznika. Bloody hell! Tako bomo pa žejni, razen če si boste doma privoščili kak pirček ali dva. Slàinte!



Tišina zunaj se poglablja. Samo ptički »motijo« naše delo pred računalnikom. Moj jutranji ritual je: pretegovanje, umivanje, kuhanje zdravilnega čaja (ingver+kurkuma+kardamom) in malo manj zdravilne kavice. Jan je prva žrtev mojega dela od doma, ker sem mu izpulila domači spinalis. Je pač moja hrbtenica več vredna, sorry. Na glavo si poveznem slušalke za zvočno izolacijo, ker v podstrešnem stanovanju brez vrat ni nobenega varovanja pred TV in motnjami domačih članov. Najraje bi si dala napis: DELAJTE SE KOT DA ME Niii.



Koronavirus udarja z nezmanjšano močjo. Jelko nas že pripravlja na najhujši scenarij, ko bomo zaprti po stanovanjih. Pravi, da je boljš, da se pripravimo na najhujše in smo potem manj razočarani, če ni tako hudo?!



Včeraj po službi si privoščim sprehod na Bellevue in potem po krožni poti 7 mostičkov. Na malo skritem kraju naredim tai chi, se zdravim ter poživljam s svetlobo in energijo ljubezni, vdihujem energijo gozda … Čarobno!  Zvečer meditacija z drago osebo, potem pa video konferenca z učiteljem joge. Ob koncu dneva sem hvaležna za vse dobrine, ki so mi dane. Pošljem še dobre misli vsem lačnim, trpečim in bolnim. Ta dan gre lahko v svetlobo, prihaja nov dan ….



Tema današnjega dne je Strah in Ljubezen. Strah in živčnost nam slabita srce in celoten sistem. Nevroznanstveniki so zelo natančno dokazali, kako naše misli aktivirajo, tudi kreirajo in kodirajo, beljakovine v naši DNK. To je neposredna povezava, naše misli se dobesedno materializirajo tudi v odzivu telesa. Strah tako ohromi naše moči, nas izčrpa in nas naredi dovzetne za vdor patogenih snovi, da je resnično včasih bolj nevaren kot katerakoli patogena snov sama. Jaz si strah predstavljam kot črnilo, ki brizgne v telo.



Ljubezen pa je po drugi strani najvišja vibracija. Ko smo prepojeni z občutki hvaležnosti in ljubezni, je naš imunski sistem na najvišji možni ravni. Ste se kdaj vprašali, zakaj Mati Tereza  ni zbolela, čeprav je negovala najbolj kužne bolnike. Ali zakaj ne zbolijo starši, ki negujejo svoje bolne otroke? Varuje jih ljubezen in želja po pomoči. To je kot računalniški program, ki povozi vse ostale.



Dajmo torej strah in vsa druga negativna čustva zamenjati z ljubeznijo, pozornostjo in čuječnostjo. Pri tem se sprošča oksitocin, hormon, ki ga povezujemo z najlepšimi občutji in vsem, kar nas dela človeške: s srečo, povezanostjo, zaljubljenostjo in ljubeznijo! To je boljš od vsake čokolade ali pirčka za živce!

Ni komentarjev:

Objavite komentar